no basic stamp found

fred1456fred1456 Posts: 13
edited October 2010 in BASIC Stamp Vote Up0Vote Down
yes, an another.

my old basic stamp is not found by the computer. i have read and follow all advices about this problem and i try to resolve this by myself. and i fail

i have win XP family edition service pac 2, an Board of Education Development Board - Serial Version and a BS2 (the green one)


i have tried with 3 diff
Tagged:

Comments

  • 9 Comments sorted by Date Added Votes
  • dandreaedandreae Posts: 1,375
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    What does it say when you click on "Run" and "Identify"? If you have a multi-meter please measure:

    Vin to Vss =
    Vcc to Vss =
    Rst to Vss =

    Let me know what the measurements are?

    Dave
    Dave Andreae
    Former Tech Support/Quality Control
  • fred1456fred1456 Posts: 13
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    i have no multimeter, i take one from the work next week for measurments

    have you an idea? thanks for helping
    1152 x 864 - 81K
    1152 x 864 - 93K
  • dandreaedandreae Posts: 1,375
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    Are you able to remore your port directive? If so, this most likely what is causing the issue.

    Dave
    Dave Andreae
    Former Tech Support/Quality Control
  • fred1456fred1456 Posts: 13
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    did you mean remove the line "$port COM1" in the program ?

    i try, and the stamp is not found, but the message is different :

    just "communication error no stamp found"
    eccos and loopback are yes.

    the try was done with a new battery

    thanks for help
  • sam_sam_samsam_sam_sam Posts: 2,144
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    What version of Basic Stamp editer are you using
    Sam
    _________________________>
    Now wanting to learn Spin Thanks for any idea that you may have and all of your time finding them
  • fred1456fred1456 Posts: 13
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    the last test was done with the 2.5
  • fred1456fred1456 Posts: 13
    edited September 2010 Vote Up0Vote Down
    measurments done

    try with a 7.5 v RC car battery

    Vin to Vss = 6.05 V for the second measurment, but first measurments was 7.5v i don't undestand why the value change, because nothing change (same battery, same connection)

    Vcc to Vss =0.669 v
    Rst to Vss = 0.033 v

    thanks from Belgium
  • dandreaedandreae Posts: 1,375
    edited October 2010 Vote Up0Vote Down
    The Rst should be 5v. This is likely the issue. Where did you purchase the BASIC stamp from?

    Dave
    Dave Andreae
    Former Tech Support/Quality Control
Sign In or Register to comment.