PDA

View Full Version : VMUSIC Volume control



John Jenkins
04-27-2007, 03:34 PM
Has anyone been able to control the volume of the VMUSIC module? I have everything else working, I have all the docs, but can't get the volume control code to work. Would love to see a line of sample code..

Thanks!

John Jenkins
04-27-2007, 04:13 PM
I guess I needed to bang on this a little earlier into the morning.. I finally figured it out!

boppyer
07-30-2007, 06:05 PM
Hi,

I'm having the same problem, I've succesfully controller it via Zterm, like 'play', 'stop' etc but not sure what commands I need to send it to control the volume, any help much appreciated.

cheers

Chris Savage
07-30-2007, 09:22 PM
Hello,

You have to send commands to the decoder chip (VS1003) to handle that. See the VDAP Firmware Specification for the commands VWR/VRD to accomplish this. You will need specs for the VS1003 to know what you’re setting there or some example code from someone who knows the commands. Take care.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Chris Savage
Parallax Tech Support

boppyer
08-08-2007, 06:56 PM
thanks for that, will give it a go