PDA

View Full Version : sure link module glitches



Donald Wheeler
04-30-2006, 12:50 AM
I am controlling a robot using a surelink module. Past 20 ft, it unlinks briefly. I am using it with a BS2px. Is this common, or is there something wrong? Is there any way I could boost the range?

stamptrol
04-30-2006, 07:08 PM
I've used them reliably out to 500 feet or so. The orientation of the antenna on the radio circuit board shouldn't be an issue at 20'.

Are you doing two-way communication or just sending the robot some commands? Are radios really losing the link or is your program just busy processing a command?

Can you give us a bit of code to look at?

Regards

Donald Wheeler
05-04-2006, 07:45 AM
When we use only the surelink demo·modules and monitor the 'Linked' LED, it will begin to flash at 20 feet and increase in frequency as distance increases. Is this normal? The loss of data (when we do use code through the basic stamp) that results is almost completely unnacceptable.

Chris Savage
05-04-2006, 12:03 PM
Donald,

·· Could there be any environmental issues or interference from other equipment running in the 900 MHz band?· I haven't heard of the modules doing anything like this before myself.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Chris Savage
Parallax Tech Support
csavage@parallax.com (mailto:csavage@parallax.com)

Donald Wheeler
05-04-2006, 09:56 PM
I don't know of any other equipment running. We are using the link with demo board by itself on the latest test. Would cell phones interfere? Also could we have possibly damaged the links?