PDA

View Full Version : Button help



pBASIC
07-27-2005, 12:28 PM
I have a boe-bot and it comes with to buttons im just wondering how you are to go about connecting it to the boe bot, in the program you would call it using a certin pin but the button has a·· 2 by 2 row of pins so wouldnt· you have to call it using two pins


·················································· ····················http://forums.parallax.com/images/smilies/roll.gifchrishttp://forums.parallax.com/images/smilies/roll.gif

Jayguy5000
07-27-2005, 08:17 PM
Hey Chris,
Those two buttons you are reffering to are pretty fun to play with. The reason it has four pins is for stability, it only needs two but then those would break off pretty quickly by themselves. When you press the button it connects the front side to the back side. You can use a multimeter or what have you to check and see what pins connect when you press the button. for Wiring and code ideas just look into the chapter of your book that has to do with navigating with whiskers. Then just replace the whisker with a button press. Doesn't serve a purpse, but it helps you understand how the buttons work a bit. (and steering with mounted buttons is kinda odd so id recomend getting the IR Book when you are done with the basics )
you can im me at Jayguy5000 with yahoo messanger or kb3eez for aol if you have any questions.
~Jeremy http://forums.parallax.com/images/smilies/smurf.gif

I hope I helped some..

Jon Williams
07-27-2005, 08:20 PM
Our What's A Microcontroller? text will get you sorted out -- it has several projects that use those buttons.· You can download·the latest version·from this page:

http://www.parallax.com/detail.asp?product_id=28123

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Jon Williams
Applications Engineer, Parallax