PDA

View Full Version : Does the POT Function Work on BS2 models?



chiques
11-05-2009, 10:02 AM
Hi Everyone,
I was reading the reference manual and it has an example for the "POT" function for bs1. I tried using it with a bs2 but it did not work. Is it possible to use this on the BS2?

Zoot
11-05-2009, 10:04 AM
Lookup "RCTIME".

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
When the going gets weird, the weird turn pro. -- HST

1uffakind.com/robots/povBitMapBuilder.php (http://1uffakind.com/robots/povBitMapBuilder.php)
1uffakind.com/robots/resistorLadder.php (http://1uffakind.com/robots/resistorLadder.php)

Mike Green
11-05-2009, 11:21 AM
A little more detail ... The POT statement was replaced with the RCTIME statement which is more useful and more powerful. There's a good discussion of this statement also on Tracy Allan's website ... www.emesystems.com (http://www.emesystems.com). Click on the "app-notes" link at the bottom of the page.

JD
11-06-2009, 03:26 AM
Chiques,

There·areo some examples given in the What's A Microcontroller Text (free for download). It uses a POT with RCTIME and a BS2; so if you wanted to get some wiring and programming assistance that could be an useful book to reference. Here is a link for your convenience. RCTIME command starts on page 151, however the whole book is a great starting point for programming the BASIC Stamp 2 module.

What's·a Microcontroller:
http://www.parallax.com/Portals/0/Downloads/docs/books/edu/Wamv2_2.pdf

I hope this helps,



▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Respectfully,


Joshua Donelson
www.parallax.com (http://www.parallax.com)

chiques
11-06-2009, 04:08 AM
That did the trick for me. Thanks!