PDA

View Full Version : VGA pinout (newb)



Joel Boyer
07-08-2009, 01:08 AM
Forgive my ignorance...I'm looking for a pinout for the dsub15 connector to my prop chip. I found one on the forums before, but i can't seem to locate it anymore. I know i have to use base pin 16, but i don't know which pins on the prop chip correspond to the pins on the connector. please help! Thanks in advance.

Adam Wiesler
07-08-2009, 01:14 AM
try this. it is the schematic for the demo board.

http://www.parallax.com/Portals/0/Downloads/docs/prod/prop/PropDemoDschem.pdf

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
My website www.quigleyelectronics.com/ (http://www.quigleyelectronics.com/)

Adam Wiesler
07-08-2009, 01:15 AM
Also, you can choose any pins you want, you just have to change it in code.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
My website www.quigleyelectronics.com/ (http://www.quigleyelectronics.com/)

Joel Boyer
07-08-2009, 02:18 AM
that's what i was looking for. thanks a lot.

ericball
07-08-2009, 02:34 AM
Adam Wiesler said...
Also, you can choose any pins you want, you just have to change it in code.
Not quite. Because of the way VCFG works, the VGA port pins need to be on 8 pin boundaries (e.g. pins 0-7 or pins 8-15 . . .).

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Composite NTSC sprite driver: http://forums.parallax.com/showthread.php?p=800114
NTSC & PAL templates: http://forums.parallax.com/showthread.php?p=803904

Adam Wiesler
07-08-2009, 06:17 AM
Sorry, I meant that you change the base pin. Oops.

Thanks for catching that.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
My website www.quigleyelectronics.com/ (http://www.quigleyelectronics.com/)

Post Edited (Adam Wiesler) : 7/7/2009 11:23:37 PM GMT

Loopy Byteloose
07-08-2009, 10:27 AM
Choosing any pin [group] you want may be a bit troublesome as the majority of code is already configured for the 3rd group. That's the way the Demo Board and the Proto Board are set up.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Ain't gadetry a wonderful thing?

aka G. Herzog [ 黃鶴 ] in Taiwan