PDA

View Full Version : Having issues with this code



pilot00
04-02-2009, 08:13 AM
I am having issues with this code. I am attempting to use the Ping sensor and simply simulate a tracked robot to go forward and stop a particular distance from an object, reverse, turn right and left then go forward again.
I have the lcd in place and am also using the serial terminal to monitor the simulation. After a couple of passes in front of the ping sensor, the lcd goes out and the
code stops.
Anybody got any ideas as to what I am missing?

The code is attached.

Post Edited By Moderator (Joshua Donelson (Parallax)) : 4/2/2009 9:17:57 PM GMT

Peter Jakacki
04-02-2009, 08:55 AM
One thing I have found with the Propeller is that it just seems to operate reliably and consistently.
Could this be a simple hardware problem such as low voltage under load when running off batteries or a small power supply?
Perhaps if you added an LED indicator to the supply and even measured it when it failed.

BTW, in general we are not forum Nazis but we will summon the Gestapo if you fail to add a subject line to your post http://forums.parallax.com/images/smilies/shocked.gif

*Peter*

QuattroRS4
04-02-2009, 08:59 AM
Agree with Peter on all fronts !

Regards,
John Twomey

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
'Necessity is the mother of invention'

Those who can, do.Those who can’t, teach.

pilot00
04-02-2009, 09:09 AM
Thanks. Sorry for the lack of subject line I will remember that next time.
I am using a seven volt power supply that was suggested by the tech guys at Parallax and will check the voltage.
Three servos from Parallax are onboard, lcd screen and the Ping. I will look at the total current also.

Thanks

potatohead
04-02-2009, 09:16 AM
You can fix it!

Just go and edit your first post. That's the one that holds the title meta-data. The icon is at your upper right.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Propeller Wiki: Share the coolness! (http://propeller.wikispaces.com/)
Chat in real time with other Propellerheads on IRC #propeller @ freenode.net (http://propeller.wikispaces.com/Join+us+on+IRC%21/)
Safety Tip: Life is as good as YOU think it is!

Carl Hayes
04-02-2009, 09:49 AM
Peter Jakacki said...

BTW, in general we are not forum Nazis but we will summon the Gestapo if you fail to add a subject line to your post http://forums.parallax.com/images/smilies/shocked.gif
Ist ,,Jakacki'' deutsche Name?

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
-- Carl, nn5i@arrl.net (mailto:nn5i@arrl.net)

Peter Jakacki
04-02-2009, 10:03 AM
Carl Hayes said...

Peter Jakacki said...


BTW, in general we are not forum Nazis but we will summon the Gestapo if you fail to add a subject line to your post http://forums.parallax.com/images/smilies/shocked.gif
Ist ,,Jakacki'' deutsche Name?



The name is Polish but my mother is German.
Perhaps I needn't summon the Gestapo then? I will just summon my mother http://forums.parallax.com/images/smilies/freaked.gif

Ich kann verstehen mehr als ich sprechen

*Peter*

Post Edited (Peter Jakacki) : 4/2/2009 2:08:27 AM GMT

WNed
04-02-2009, 10:56 AM
Are you using a separate power supply for the servos? This issue and answer tend to come up fairly frequently in this forum. If you are feeding the 7vdc power into your Prop board, then tapping off of it for everything, you'll probably find that the servo draw is killing you. The servos would like very much for you to provide a 6vdc power supply just for them.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
"They may have computers, and other weapons of mass destruction." - Janet Reno

Chris Savage
04-03-2009, 12:28 AM
Peter,

Das ist besser als mehr sprechend, als Sie verstehen!

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Chris Savage
Parallax Engineering